Share
Voorvertoning
Lees de nieuwe ontwikkelingen!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Hoi ,
De maand  Februari loopt alweer op zijn eind.
Wederom een enerverende maand wat betreft de aanpassingen van de Corona maatregelen en alle stormen die er geweest zijn.
Natuurlijk is het goede nieuws dat er weer meer mogelijk is.  Laten we hopen dat dit het begin is van een geweldig ondernemersjaar waarin we weer, zonder beperkingen, mogen ondernemen.

Het einde van de maand betekent ook weer een nieuwe nieuwsbrief van TriXcomfort.
Deze maand laten we je kennis maken met het project "verbouwing Van der Krabben" en hebben wij Cino van Haaren van PCI Installatiebedrijf gevraagd naar zijn ervaring met TriXcomfort en onze TriXmodules.

Circulariteit wordt ook steeds belangrijker. Daarom vindt u in deze nieuwsbrief hier ook wat meer informatie over.

Bekijk het snel!
 
De breedplaatvloer en TriXcomfort, een supercombinatie!

Tijdens het bouwproces is de sparingstekening een ware uitdaging voor aannemer, W installateur en E installateur.

De sterkte van de constructie is natuurlijk zeer belangrijk voor een gebouw, maar ook riolering waterleidingen en electra leidingen moeten op de juiste positie gelegd worden. Ook spotjes en verdeeldozen moeten op de juiste plaatsen aangebracht worden, en dan komen de afzuigventilatiekanalen voor de toiletten, badkamer, wasruimte en berging er ook nog allemaal bij.

Je moet genoeg afstand houden van trapgaten, niet door versterkte stroken en ijzeren profielen heengaan, en er moet sowieso genoeg ruimte zitten tussen de kanalen. Lastig, maar dit is vaak toch wel te ontwerpen.

Maar dan komen ook de luchttoevoerventielen en -kanalen er nog bij. Die moeten naar alle verblijfsruimtes in het huis of kantoor. Deze liggen vaak ver weg van de technische ruimte en moeten ook overal tussendoor.
Deze laatste uitdaging hoef je niet aan te gaan bij het toepassen van de TriXcomfort modules.
De toevoerleidingen kun je samen met de vloerverwarming in de afwerkvloer verwerken, dus dat scheelt een heleboel ontwerp- en afstemmingsuren.
Omdat de ruimte voor vloerverwarming toch al vaak 70 mm is, hoef je verder ook geen andere aanpassingen in de constructie of vloeropbouw te maken.

TriXcomfort modules voorkomen dus de enorme uitdagingen voor de sparingstekeningen en ontwerp van de breedplaatvloeren!

Meer weten wat dit voor jouw of jouw opdrachtgever kan betekenen? Ik leg je graag alles uit, dus neem contact met mij op telefoonnummer 0486-412306.


Met vriendelijke groet,

Ruud Megens

Nieuwe brochures

Heb jij ze al gezien?
TriXcomfort heeft nieuwe brochures uitgebracht. Er is nu een losse brochure waarin alle technische informatie over onze TriXmodule in staat. Hierin staan alle uitkomsten van de diverse testen die wij met TriXmodule hebben gedaan.

Daarnaast is er een brochure met alle algemene gegevens over TriXcomfort en de module.

Klik hier voor de nieuwe brochures

KLANT AAN HET WOORD

Iedere maand stellen wij een klant van TriXcomfort aan u voor en laten deze aan het woord.

Deze maand stellen wij u Cino van Haaren van PCI Installatiebedrijf.
Cino is directeur/eigenaar van dit geweldige bedrijf.

Wij hebben Cino enkele vragen voorgelegd die betrekking hebben op de samenwerking met TriXcomfort
Wat voor soort bedrijf is PCI Installatietechniek?

PCI Installatietechniek is een Installatiebedrijf met 7 werknemers, wij zijn actief in de verwarming, loodgietserswerkzaamheden en duurzame energie.

Hoe bent u met TriXcomfort in contact gekomen?

Het concept ziet er goed uit, wij zoeken altijd partners die uit de regio komen waarbij er een persoonlijk contact bij vragen mogelijk is.

In welke projecten heeft u TriXcomfort modules toegepast?

We hebben het toegepast in kantoren en in woonhuizen tot tevredenheid van de eindgebruikers.

Wat zijn de sterkte punten van TriXcomfort module?

Geen roosters in het plafond. Weinig of geen voelbare luchtstroming, het energie verbruik kan naar beneden waarbij het een vrij simpel concept is.

Hoe ziet u de toekomst samen met TriXcomfort?

Wij adviseren het, indien mogelijk, bij elke verbouwing en/of nieuwbouw. Waarbij we de ruimte hebben om de modules te kunnen plaatsen.

Heeft u nog verbeterpunten voor TrixComfort?

Dat de toevoer via de opening bij de roosters geregeld kan worden, dat er ook langere smallere roosters geplaatst kunnen worden, zodat deze bijna onzichtbaar weggewerkt in de vloer geplaatst kunnen worden.

Bedankt Cino voor het invullen van de vragen!
Wij nemen je feedback zeker mee. We zijn al bezig om te kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn mbt de roosters.
Natuurlijk houden wij iedereen hierover op de hoogte via onze socials. Hou deze dus in de gaten.
PROJECT IN BEELD


Verbouwen pand Van der Krabben Makelaardij B.V te Oss.

In 2017 is er, na een forse keukenbrand, opdracht gegeven voor de verbouwing van het bedrijfspand van Van der Krabben Makelaardij b.v. in Oss

In overleg met PCI Installatiebedrijf is de optie bekeken voor het plaatsen van een klimaatvloer.
Joris Welten verteld:

Wij als makelaarskantoor zijn al in dit pand gevestigd vanaf de eind jaren `70. Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd in 1880. In de loop deze jaren hebben we wel diverse keren het pand gemoderniseerd, maar verder heel weinig aan verduurzaming gedaan. Toen we juni 2017 geconfronteerd werden met een forse keukenbrand hebben we het hele pand gestript en opnieuw opgebouwd, waarbij we ook veel aandacht aan duurzaamheid hebben gegeven. Voor een periode van 2 jaar hebben we toen een kantoor elders gehuurd.

De verduurzaming van het pand is goed gelukt want inmiddels bezitten wij energielabel A.

In de oude situatie was er heel weinig comfort. Zoals bij veel oude gebouwen was er zeer veel tocht.
In de winter was het of veel te koud doordat er weinig isolatie was of het was te warm door de gloeiend hete radiatoren, die op volle sterkte branden, maar ook weer snel afkoelde zodra wij deze uitzette........met als gevolg dat het weer te koud werd.
In de zomer plaatste we grote airco`s voor de nodige verkoeling, wat natuurlijk weer geluids- en tochtoverlast met zich meebracht.

Door de klimaatvloer van TriXcomfort te laten plaatsen is de situatie nu 10 keer beter. We kunnen verwarmen, koelen en ventileren in 1 systeem en merken hier niks van. Alles gebeurt geluidloos en je voelt geen tocht van de ventilatie.
De temperatuur is constant, en in de zomer is de temperatuur veel fijner dan bij een airco. Het verschil in de binnen- en buitentemperatuur wordt beter verdeeld en daardoor ervaar je
geen extreme "klap" van buiten naar binnen, en andersom.

Je hebt ook de mogelijkheid voor extra ventilatie, wat in deze tijden met Corona wel fijn is. Hoe we dit precies allemaal ook kunnen instellen, daar hebben we overleg over met PCI.

Wij zijn dus zeer tevreden met de klimaatvloer en zijn blij dat wij deze beslissing hebben genomen.


Bedankt voor je reactie Joris.
Het pand is prachtig geworden. Wilt u eens binnenkijken? Klik op de onderstaande knop voor de foto`s.

Wilt u voor uw nieuwe bedrijfspand, klant of renovatieproject ook perfecte koeling, ventilatie en verwarming? Neem contact met ons op. Wij bekijken uw tekeningen graag en maken voor u geheel vrijblijvend een berekening van de voordelen incl. een legplan.
CIRCULARITEIT

Circulariteit wordt steeds belangrijker.

Met het Rijksbrede programma
Nederland Circulair in 2050 heeft het kabinet in september 2016 de inzet van de Rijksoverheid gepresenteerd: een volledig circulaire economie in 2050.

TriXcomfort staat voor duurzaamheid en innovatie. Daarom zijn wij ook al geruime tijd bezig om te onderzoeken hoe onze TriXmodules toegepast kunnen worden in het circulair bouwen.


Wat is circulair bouwen?

Circulair bouwen is een vorm van duurzaam bouwen waarbij de principes van circulariteit in de bouw worden toegepast.
Een gebouw is circulair als bij de bouw, en het beheer, voorraden in een gesloten kringloop worden gehouden, zonder schadelijke emissies naar lucht, water en bodem.


Circulariteit
gaat ervan uit dat producten van nu de grondstoffen zijn voor later: na gebruik kunnen producten gedemonteerd worden en de materialen opnieuw worden gebruikt. Circulariteit gaat dus uit van een wereld zonder afval.
Het staat tegenover de huidige benadering waarbij we steeds nieuwe producten aanschaffen, gebruiken en weggooien. Deze wegwerp- en vervangcultuur heeft een enorme impact op de aarde.

In het programma Nederland Circulair in 2050 zijn voor de bouwsector de volgende set van strategische doelstellingen uitgewerkt:

  1. De woning- en utiliteitsbouw en de GWW gebruiken vooral hernieuwbare grondstoffen;
  2. Het materiaalgebruik is over de hele levensduur van het bouwwerk geoptimaliseerd (waardebehoud, minder kosten, meer hergebruik en minder milieu-impact);
  3. De bouw reduceert zoveel mogelijk CO2-emissies, zowel in de productie- en bouwfase als in de gebruiksfase;
  4. De bouw is een innovatieve sector die proactief inspeelt op veranderingen in de samenleving en de vraag van markt en consument

Deze doelstellingen voor de bouwsector gelden niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor circulair slopen, circulair renoveren en circulair verbouwen.

Circulair bouwen in de praktijk

In de praktijk heeft circulair bouwen een grote invloed op de manier waarop een gebouw tot stand komt. Dit begint al bij de tekentafel van de architect. In het ontwerp moet de architect keuzes maken met betrekking tot bijvoorbeeld de benodigde hoeveelheid materialen en de mogelijkheid tot het wijzigen van de bestemming van het gebouw.

Bij de materiaalkeuze kan bijvoorbeeld gekozen worden voor herbruikbaar materiaal, gerecycled materiaal en/of natuurlijk materiaal. Zelfs bij het kiezen van de bouwlocatie kunnen circulariteit en duurzaamheid een grote rol spelen; denk aan het aantal reiskilometers en de aansluiting op bestaande infrastructuur.

Uiteindelijk komt circulair bouwen in de praktijk neer op de volgende uitgangspunten:

  • Beperk de vraag door herbruikbare gebouwen te bouwen
  • Kies zo veel mogelijk voor natuurlijke en/of hernieuwbare bronnen
  • Zorg ervoor dat eindige bronnen zo effectief en efficiënt mogelijk worden toegepast

Materialenpaspoort

Een materialenpaspoort is een document waarin alle gebruikte materialen van een woning of gebouw beschreven zijn. Hoewel een materialenpaspoort nog geen gemeengoed is, is het door geldverstrekkers steeds vaker een vereiste. De initiatiefnemer van het materialenpaspoort is Madaster.

“Het doel van Madaster is afval te elimineren door materialen een identiteit te geven. Het Madaster platform fungeert als een publieke, online bibliotheek van materialen in de gebouwde omgeving. Het Madaster platform registreert, ordent, bewaart en ontsluit data met veel aandacht voor veiligheid, privacy en continuïteit.”

Door alle grondstoffen en materialen in een bouwproject te documenteren is er meer bewustwording over materiaalkeuze en hergebruik. Dit heeft als doel dat zo min mogelijk materiaal uiteindelijk als afval in een vuilverbrander terechtkomt. Op die manier draagt een materialenpaspoort bij aan de belangrijkste doelstelling van circulair bouwen: het voorkomen van de uitputting van voorraden.

Momenteel zijn wij de diverse mogelijkheden aan het onderzoeken en testen om te kijken hoe wij de TriXmodule kunnen aanpassen om aan de eisen van het circulair bouwen te voldoen.

Wij houden jullie natuurlijk op de hoogte van onze ontwikkelingen via onze nieuwsbrieven en op onze socials.


WIST U DAT?

* De TriXcomfort modules te combineren zijn met standaard vloerverwarming, ventilatie en regeling?

* De Trixcomfort modules uitstekend toepasbaar zijn in utiliteitsbouw en renovatieprojecten?

* De Trixcomfort module bijna onzichtbaar zijn? Het enige wat u ziet zijn de uitblaasroosters die in verschillende luxe uitvoeringen verkrijgbaar zijn?

Hoe worden de TriXmodules geïnstalleerd?

Dit is een van de meest gestelde vragen die wij krijgen. Het algemene beeld is dat het installeren van een klimaatvloer erg ingewikkeld en lastig is. Een klimaatvloer met TriXcomfort modules vormen hier de uitzondering op. Het installeren van de TriXmodules is zeer gemakkelijk en een fluitje van een cent. Om dit aan iedereen te laten zien hebben wij een installatiefilmpje gemaakt.

Bekijk het installatiefilmpje snel en oordeel zelf. Heb je na het bekijken toch nog vragen? Neem dan contact met ons op want we beantwoorden je vragen graag.
 
 

Email Marketing door ActiveCampaign